Cheat Engine Forum Index Cheat Engine
The Official Site of Cheat Engine
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 


How to see which opcodes are executed using cheat engine.

 
Post new topic   Reply to topic    Cheat Engine Forum Index -> Cheat Engine
View previous topic :: View next topic  
Author Message
a2z
Advanced Cheater
Reputation: 0

Joined: 28 Nov 2022
Posts: 58

PostPosted: Thu Feb 29, 2024 3:42 am    Post subject: How to see which opcodes are executed using cheat engine. Reply with quote

Is there a way to see which opcodes are executed in game when something is done in game ?

For example if there is an "Attack" button in game and I click it which opcodes are run through that I can see in disassembler that makes the game character to "Attack" in game

or vice versa

If there is an "Defend" button in game and I click it which opcodes are run through that I can see in disassembler that makes the game character to "Defend" in game

Any help guidance will be very appreciated.
Thanks
Back to top
View user's profile Send private message
Dark Byte
Site Admin
Reputation: 460

Joined: 09 May 2003
Posts: 25330
Location: The netherlands

PostPosted: Thu Feb 29, 2024 3:45 am    Post subject: Reply with quote

use ultimap /ultimap2 or the code filter

ultimap uses intel CPU's and code filter works for everything, but requires a valid list of instructions to watch

with these tools you can tell it when something has been executed and when something hasn't, and then that way filter down till you have a list of codes only executed when the thing you're looking for has happened

_________________
Do not ask me about online cheats. I don't know any and wont help finding them.

Like my help? Join me on Patreon so i can keep helping
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
a2z
Advanced Cheater
Reputation: 0

Joined: 28 Nov 2022
Posts: 58

PostPosted: Thu Feb 29, 2024 10:43 am    Post subject: Reply with quote

Thank you Dark Byte
I was able to use code filter to find which opcodes are executed, and found 7.

Now what I want to do is have those those opcodes executed when a certain condition is met by using script instead of pressing the button.

Something like:

Code:
If my game character health < 50 then
 execute those opcodes
end


I know the address for the health, so I can do that part
but I don't know how to get those opcodes executed just like as if the button was pressed when the condition is met.

Help
Thanks
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Cheat Engine Forum Index -> Cheat Engine All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

CE Wiki   IRC (#CEF)   Twitter
Third party websites